Tyto bezmasé karbanátky jsou příjemně šťavnaté a moc dobré. Brokolici drží pohromadě sýr a vejce, takže dobře drží vytvarovanou formu. Většinou chutná i dětem, které brokolici nemají rády.Brokolicovo-sýrové karbanátky, foto med
Ingredience pro recept Brokolicovo-sýrové karbanátky:
1 brokolice, 150 g strouhaného eidamu nebo goudy, vejce, sůl, pepř, případně na zahuštění trochu strouhanky. Na trojobal mouku, vejce a strouhanku, na smažení olej.
Brokolicovo-sýrové karbanátky krok za krokem:
- Brokolici umyjeme a rozebereme na jednotlivé růžičky. Uvaříme v osolené vodě do měkka.
- Uvařenou brokolici vložíme do ledové vody, aby si zachovala zelenou barvu.
- Poté ji rozmačkáme nebo rozmixujeme.
- Brokolicovou hmotu smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, solí a pepřem. V případě potřeby zahustíme strouhankou.
- Z brokolicového těsta vytvarujeme placičky v podobě klasických karbanátků.
- Poté je opatrně obalíme v mouce, rozšlehaném vejci se solí, a nakonec ve strouhance.
- Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje dozlatova.
- Brokolicovo-sýrové karbanátky podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat