pátek 15. června 2012

Chřestová polévka ze slupek a odřezků se sýrem


Slupky a odřezky z chřestu nemusíme hned vyhazovat - snadno z nich uvaříme dobrou chřestovou polévku, do které nakonec přidáme strouhaný sýr.

Ingredience pro recept Chřestová polévka ze slupek a odřezků se sýrem:

Odřezky a slupky z asi 1 kg chřestu, 1 l vývaru z chřestu nebo vody, kousek másla a mouka na jíšku, špetka soli, pepř, 1 žloutek, strouhaný eidam nebo podobný sýr.

Chřestová polévka ze slupek a odřezků se sýrem krok za krokem:

1. Vodu na polévku můžeme využít tu, v níž jsme chřest vařili. Pokud jsme ji vylili, použijeme obyčejnou vodu. Vložíme odřezky a slupky z chřestu, sůl, pepř a uvaříme doměkka. Poté přecedíme a dál používáme jen vývar.

2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku (není ale nezbytná, jde to i bez ní) a spolu se žloutkem rozmícháme v polévce a povaříme.

3. Nastrouháme nahrubo sýr, rozdělíme ho na talíře a zalijeme polévkou. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou, případně vařeným nakrájeným chřestem, který jsme si schovali.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: