pátek 29. června 2012

Grilovaný kuřecí závitek s chřestem


Grilovaný kuřecí závitek s chřestem je příjemnou obměnou grilovaných pokrmů.



Ingredience pro recept Grilovaný kuřecí závitek s chřestem:

Na dvě porce (počet upravíme podle počtu strávníků) si připravíme 2 kuřecí plátky (mohou být i stehenní), 2 plátky šunky nebo anglické slaniny, 2 plátky sýra, podle síly 2 – 6 kusů chřestu, sůl, pepř, zelené koření, např. šalvěj nebo rozmarýn.

Grilovaný kuřecí závitek s chřestem krok za krokem:

1. Kuřecí plátky jemně naklepeme, buď pěstí nebo paličkou, přičemž maso vložíme do potravinové fólie.

2. Bílý chřest oloupeme – začneme asi 2 cm pod hlavičkou, u paty pak o 1 cm seřízneme. Zelený loupat nemusíme.

3. Plátky masa osolíme a opepříme z obou stran, pak zevnitř posypeme sekaným zeleným kořením (můžeme vynechat).

4. Na každý plát položíme šunku, plátek sýra a 1-3 kousky chřestu (podle síly stonku). Zavineme a zašpendlíme jehlami na závitky nebo omotáme nití.

5. Závitky položíme na rozpálený gril a po všech stranách grilujeme.

6. Grilovaný kuřecí závitek s chřestem můžeme podávat s americkými nebo pečenými brambory, hranolky nebo s pečivem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: