nemusíme kupovat celou kachnu, abychom si pochutnali na jejím dobrém mase. K dostání jsou kachní stehna, která připravíme v červeném zelí.
Ingredience pro recept Kachní stehna v červeném zelí :
4 kachní stehna, 50 g sádla, malou hlávku červeného zelí (asi kilo), 20 g hladké mouky, 1 cibule, 1 jablko, cukr, ocet, kmín, sůl.
Kachní stehna v červeném zelí krok za krokem:
1. Očištěná stehna osolíme, okmínujeme a opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle.
2. Poté je podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.
3. slijeme část sádla se šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.
4. Hlávku červeného zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Naklademe je na vymaštěný
pekáč a dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vodou (pro vylepšení můžeme i vínem).
5. Do zelí přidáme jablko nastrouhané na hrubém struhadle, zaprášíme moukou a necháme pod pokličkou propařit. Po chvilce podlijeme vodou, osladíme, osolíme, okyselíme a krátce povaříme.
6. Poloměkké kachní stehna vložíme na zelí a pečeme, dokud se neutvoří zlatavá kůrčička.
7. V hotovém zelí má být všechna tekutina odpařená a kachna krásně vypečená.
8. Kachní stehna v červeném zelí podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými či houskovými knedlíky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat