úterý 20. srpna 2013

Pasta z rajčat a paprik

 
 Pasta z rajčat a paprik je konzervovaná solí. V chladnu vydrží až do dalšího léta. Přidáváme ji do nejrůznějších pokrmů.


Ingredience pro recept Pasta z rajčat a paprik: 

500 g paprik, 500 g rajčat, 500 g cibule, 3 stroužky česneku, 200 g soli

Pasta z rajčat a paprik krok za krokem:

1. Zeleninu opláchneme, cibuli a česnek oloupeme.

2. Z paprik odstraníme jádřince i žebra. Z rajčat vymačkáme šťávu i se semínky.

3. Rajčata, papriky a cibuli nakrájíme na menší kousky a umixujeme.

4. Utřeme česnek se solí a přidáme do směsi.

5. Vzniklou pastou naplníme menší skleničky a zavíčkujeme.

6. Pastu již dále nezavařujeme, sůl konzervuje sama. Skleničky uložíme do chladna.

7. Pastu přidáváme do gulášů, omáček, polévek, můžeme ji namazat na topinky nebo ji přidávat do různých pomazánek. Musíme ale počítat s tím, že je dost slaná a pokrm již nedosolovat.

Dobrou chuť

Žádné komentáře: