Kotrč kadeřavý je jedlá a výjimečně chutná houba, která vypadá tak trochu jako květák. Roste od srpna do konce října a může dorůst až 30 centimetrů.
Ingredience pro recept Houbová - gulášová polévka z kotrče kadeřavého:
Středně velký až velký kotrč kadeřavý, 250 g brambor, 1 cibule, 1 lžíce tuku, 1 lžíce mouky, sůl, kmín, sladká paprika, česnek, majoránka, olej.
Houbová - gulášová polévka z kotrče kadeřavého krok za krokem:
1. Očistíme kotrč kadeřavý a pokrájíme na kostky.
2. Očištěnou cibuli pokrájenou nadrobno zpěníme na oleji a přidáme houby.
3. Lehce osmahnuté je osolíme, nakmínujeme a necháme dusit do vysmahnutí šťávy.
4. Zaprášíme moukou, poté stáhneme z plotny, vmícháme mletou papriku a zalijeme vroucí vodou.
5. Přidáme očištěné a na kostičky nakrájené brambory a vše společně dovaříme.
6. Nakonec dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.
7. Gulášovou houbovou polévku z kotrče kadeřavého podáváme s pečivem, s chlebem nebo s plackami.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat