čtvrtek 5. září 2013

Vepřová sekaná s kapustou



Jedna věc jsou kapustové karbanátky a druhá placka - určitě ji vyzkoušejte.



Ingredience pro recept Vepřová sekanina s kapustou:

1 středně velká kapusta, 500 g mletého vepřového masa, 150 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku, 2 housky máčené v mléce, 2 stroužky česneku, 2 vejce, sůl, pepř, muškátový květ, sušený zázvor a 3 PL oleje nebo sádla.

Vepřová sekaná s kapustou krok za krokem:

1. Rozčtvrtíme a ve slané vodě uvaříme hlávku kapusty.

2. Zchladlou kapustu umeleme, umeleme i uzený bůček.

3. Smícháme s mletým masem, přidáme nakrájené a v mléce máčené housky.

4. Hmotu spojíme vejci, osolíme, okořeníme pepřem, květem, utřeným česnekem a zázvorem.

5. Pekáček nebo dortovou formu vymastíme a hmotu do něj rozprostřeme.

6. Pečeme ve středně horké troubě asi hodinu.

7. Vepřovou sekanou s kapustou podáváme s brambory.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: