![]() |
Sterilované feferonky, foto med |
Úrodu feferonech, chilli nebo jiných pálivých papriček můžeme sterilovat a používat jako přílohu k masům nebo do různých směsí.
Ingredience pro recept Sterilované feferonky:
Feferonky, nálev - 800 ml vody, 200 ml octa, 1 PL soli, 2 PL cukru nebo odpovídající množství sladidla, 1 lžička hořčičných semínek, 4 kuličky nového koření.Sterilované feferonky krok za krokem:
- Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření a necháme zchladnout.
- Feferonky opláchneme, osušíme a naskládáme do malých a vyvařených skleniček.
- Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme po dobu 20 minut.
- Sterilované feferonky podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, do ostrých salátů nebo na chlebíčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat