neděle 16. března 2014

Okurková omáčka


Okurková omáčka, foto med

Nakyslá okurková omáčka se výborně hodí k hovězí nebo i krůtí pečeni. Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.

Ingredience pro recept Okurková omáčka:

1 střední cibule, 150 g nakládaných kyselých okurek, 60 g másla nebo Hery, 50 g hladké mouky, 500 ml vývaru (nebo vody a masoxu). 200 g smetany, sůl, pepř, trochu láku z okurek.

Okurková omáčka krok za krokem:

  1. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a necháme ji zesklovatět na másle.
  2. Vmícháme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku.
  3. Zalijeme ji horkým vývarem a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut.
  4. Nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme okurky a vmícháme je do omáčky.
  5. Podle chuti okyselíme lákem, osolíme, opepříme.
  6. Nakonec vlijeme smetanu a krátce necháme přejít varem.
  7. Okurkovou omáčku podáváme k hovězí nebo vepřové pečeni. Jako příloha jsou vhodné knedlíky nebo rýže.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: