Okurková omáčka, foto med |
Nakyslá okurková omáčka se výborně hodí k hovězí nebo i krůtí pečeni. Podávat můžeme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.
Ingredience pro recept Okurková omáčka:
1 střední cibule, 150 g nakládaných kyselých okurek, 60 g másla nebo Hery, 50 g hladké mouky, 500 ml vývaru (nebo vody a masoxu). 200 g smetany, sůl, pepř, trochu láku z okurek.Okurková omáčka krok za krokem:
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a necháme ji zesklovatět na másle.
- Vmícháme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku.
- Zalijeme ji horkým vývarem a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme asi 20 minut.
- Nastrouháme nebo nadrobno nakrájíme okurky a vmícháme je do omáčky.
- Podle chuti okyselíme lákem, osolíme, opepříme.
- Nakonec vlijeme smetanu a krátce necháme přejít varem.
- Okurkovou omáčku podáváme k hovězí nebo vepřové pečeni. Jako příloha jsou vhodné knedlíky nebo rýže.
Žádné komentáře:
Okomentovat