neděle 6. července 2014

Vodňanské roštěnky

Vodňanské roštěnky, foto med

Roštěnky z hovězího masa mají díky kyselé okurce delikatesní jemně nakyslou chuť. K jjich přípravě potřebujeme maso z roštěnce.

Ingredience pro recept Vodňanské roštěnky

4 roštěnky, 50 g sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 100 g čerstvých hub (lze i žampiony, nebo sušené houby), 1 střední sterilovaná okurka, sardelová pasta, sůl, pepř, 20 g másla

Vodňanské roštěnky krok za krokem:

  1. Roštěnky nařízneme po obvodu mělkými zářezy, naklepeme, osolíme a opepříme.
  2. Plátky na hlubší pánvi opečeme po obou stranách na části sádla a vyjmeme.
  3. Přidáme zbytek sádla a cibuli nakrájenou nadrobno, kterou osmažíme dozlatova.
  4. Přidáme roštěnky, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.
  5. Když jsou roštěnky téměř měkké, přidáme máslo rozmíchané s moukou a dusíme, až roštěnky změknou. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
  6. Ke konci dušení přidáme pokrájené houby, okurku a sardelovou pastu.
  7. Vodňanské roštěnky podáváme s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: