Vodňanské roštěnky, foto med |
Roštěnky z hovězího masa mají díky kyselé okurce delikatesní jemně nakyslou chuť. K jjich přípravě potřebujeme maso z roštěnce.
Ingredience pro recept Vodňanské roštěnky
4 roštěnky, 50 g sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 100 g čerstvých hub (lze i žampiony, nebo sušené houby), 1 střední sterilovaná okurka, sardelová pasta, sůl, pepř, 20 g máslaVodňanské roštěnky krok za krokem:
- Roštěnky nařízneme po obvodu mělkými zářezy, naklepeme, osolíme a opepříme.
- Plátky na hlubší pánvi opečeme po obou stranách na části sádla a vyjmeme.
- Přidáme zbytek sádla a cibuli nakrájenou nadrobno, kterou osmažíme dozlatova.
- Přidáme roštěnky, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.
- Když jsou roštěnky téměř měkké, přidáme máslo rozmíchané s moukou a dusíme, až roštěnky změknou. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.
- Ke konci dušení přidáme pokrájené houby, okurku a sardelovou pastu.
- Vodňanské roštěnky podáváme s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky.
Žádné komentáře:
Okomentovat