Kachní stehna na víně, foto med |
Kachna pečená na víně, dobře okořeněná a s mírně sladkokyselou chutí nadchne každého jedlíka. S bramborovou kaší nebo s kroketami z ní vykouzlíme slavnostní oběd.
Ingredience pro recept Kachní stehna na víně:
4 kachní stehna, 200 ml červeného vína, 1 cibule, 5 hřebíčků, sůl, tymián, dobromysl, majoránka, lžička švestkových povidelKachní stehna na víně krok za krokem:
Kachní stehna opláchneme, osušíme a do jejich kůže vetřeme sůl smíchanou s bylinkami.Do oloupané cibule napícháme hřebíčky.
Stehna vložíme do vymazaného pekáče a podlijeme je vodou. Do středu mezi ně umístíme cibuli s hřebíčky. Rozpálíme troubu na 170 °C.
Pečeme zvolna pod pokličkou za podlévání červeným vínem, vypečenou šťávou a vodou asi 1,5. Pak odklopíme pokličku a pečeme ještě asi půl hodiny dozlatova.
Z okraje pekáče seškrábneme výpek a rozmícháme ho ve vypečené šťávě se lžičkou švestkových povidel.
Kachní stehna na víně podáváme s bramborovými knedlíky, bramborovou kaší, nebo s čerstvým chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat