středa 17. února 2016

Kuřecí žaludky na žampionech

Kuřecí žaludky na žampionech, foto med

Chutné a pikantní jídlo si můžeme připravit z poměrně levných kuřecích žaludků. Místo žampionů můžeme použít i jiné houby, ať čerstvé, mražené nebo sušené, které si předem namočíme.

Ingredience na recept Kuřecí žaludky na žampionech:

500 g kuřecích žaludků, 1 cibule, 200 g žampionů, omastek (olej nebo sádlo), lžíce mouky na zaprášení, sůl, pepř, bobkový list, špetka kmínu, vývar na podlití.

Kuřecí žaludky na žampionech krok za krokem:

  1. Kuřecí žaludky důkladně propláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na omastku zrůžovět.
  3. K cibuli přidáme žaludky, okořeníme a necháme zatáhnout.
  4. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené žampiony. Osolíme a osmahneme. Zaprášíme moukou.
  5. Podlijeme vývarem nebo vodou s půlkou masoxu či bujonu. Dusíme doměkka.
  6. Kuřecí žaludky na žampionech podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. 
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: