Frankfurtská polévka s párkem, foto med |
Frankfurtská s párkem patří k těm oblíbeným polévkám, které můžeme servírovat .jako samostatnou večeři nebo oběd, zejména když k ní podáváme pečivo nebo chléb. Její příprava není nic složitého.
Ingredience pro recept Frankfurtská polévka s párkem:
1,5 litru vývaru nebo vody s masoxem, 2 střední cibule, lžíce mleté sladké papriky, lžička pálivé mleté papriky, 3 lžíce hladké mouky, 4 větší brambory, sádlo nebo olej, 4 nohy párků, pepř, sůl, mletý kmín, čerstvá petrželka nebo libeček.Frankfurtská polévka s párkem krok za krokem:
- Oloupeme cibuli a česnek, oškrábeme brambory.
- Na omastku necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmahneme.
- Stáhneme z ohně a vmícháme mletou papriku a zalijeme vývarem a provaříme asi 10 minut.
- Brambory nakrájíme na kostičky a vložíme do vývaru spolu a kořením, utřeným česnekem a solí.
- Až brambory změknou (asi po 12 minutách), přidáme na kolečka nakrájené párky, krátce povaříme a dozdobíme petrželkou.
- Frankfurtskou polévku s párkem můžeme podávat s pečivem nebo čerstvým chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat