Brownies, foto med |
Chuťově vyvážený moučník s čokoládou a malinami je naprostá lahůdka. Správně upečený je na povrchu pevný a suchý a uvnitř vlhký, až působí skoro nedopečeně.
Ingredience pro recept Brownies – čokoládový moučník s malinami:
150 g dobré hořké čokolády nasekané na kousky, 150 g másla, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 50 g kakaa, 50 g hladké mouky, vrchovatá čajová lžička prášku do pečiva, vanilka (lusk nebo esence, popř. vanilkový cukr), 100-150 g malinBrownies – čokoládový moučník s malinami krok za krokem:
- Ve vodní lázni rozpustíme polovinu čokolády s máslem.
- Vejce vyšleháme s cukrem a vanilkou do pěny a vlijeme je do čokolády s máslem. Důkladně promícháme.
- Zapneme troubu a necháme ji rozehřát na 170 °C. Koláčovou formu nebo malý pekáček vyložíme papírem na pečení.
- Smícháme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva a promícháme ji s připravenou hmotou ve vláčné těsto.
- Nakonec do těsta přidáme kousky čokolády a maliny, velmi jemně promícháme a nalijeme do formy.
- Pečeme na 170 °C 40 minut. Poté necháme zcela vychladnout v troubě. Po vychladnutí nakrájíme a jednotlivé kousky ještě můžeme posypat pomocí sítka kakaem.
- Brownies – čokoládový moučník s malinami podáváme zcela vychladlý.
Žádné komentáře:
Okomentovat