Dušený candát s hruškami na víně,. foto med |
Mezi zajímavě připravené ryby patří candát dušený na víně a doplněný hruškami. Jeho příprava není složitá a výsledek mile překvapí.
Ingredience pro recept Dušený candát s hruškami na víně:
4 filety z candáta, 4 zralé hrušky, lžíce medu, 100 g másla, 300 ml dobrého bílého vína, sůl, pepř, snítka rozmarýnu
Dušený candát s hruškami na víně krok za krokem:
- Hrušky oloupeme a nakrájíme na osminky. Rozehřejeme lžíci másla s lžící medu a lžící vína a hrušky krátce orestujeme.
- Filety candáta osolíme, opepříme a klademe vedle sebe do pekáčku vymaštěného máslem. Na ně pravidelně rozprostřeme hrušky i se zbytkem máslo-medové omáčky.
- Rozehřejeme troubu na 200 °C. Na hrušky a candáta nakrájíme tenké plátky zbytku másla a přidáme snítku rozmarýnu.
- Pečeme 10 minut, poté přilijeme víno a pečeme dalších asi 20 minut.
- Dušený candát s hruškami na víně podáváme přelitý vypečenou šťávou s vínem a jako příloha jsou vhodné brambory.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat