pátek 2. července 2021

Dušený candát s hruškami na víně

 

Dušený candát s hruškami na víně,. foto med

Mezi zajímavě připravené ryby patří candát dušený na víně a doplněný hruškami. Jeho příprava není složitá a výsledek mile překvapí.

Ingredience pro recept Dušený candát s hruškami na víně:

4 filety z candáta, 4 zralé hrušky, lžíce medu, 100 g másla, 300 ml dobrého bílého vína, sůl, pepř, snítka rozmarýnu


Dušený candát s hruškami na víně krok za krokem:

  1. Hrušky oloupeme a nakrájíme na osminky. Rozehřejeme lžíci másla s lžící medu a lžící vína a hrušky krátce orestujeme.
  2. Filety candáta osolíme, opepříme a klademe vedle sebe do pekáčku vymaštěného máslem. Na ně pravidelně rozprostřeme hrušky i se zbytkem máslo-medové omáčky. 
  3. Rozehřejeme troubu na 200 °C. Na hrušky a candáta nakrájíme tenké plátky zbytku másla a přidáme snítku rozmarýnu.
  4. Pečeme 10 minut, poté přilijeme víno a pečeme dalších asi 20 minut.
  5. Dušený candát s hruškami na víně podáváme přelitý vypečenou šťávou s vínem a jako příloha jsou vhodné brambory.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: