pondělí 5. července 2021

Divočák na hříbkách

 

Divočák na hříbkách s bílou a černou rýží, foto med

Maso z divočáka je skvělé a zdravé. Když ho připravíme na hříbkách, povýšíme ho o další level. Lze podávat i jako slavnostní pokrm.

Ingredience pro recept Divočák na hříbkách:

500 g kýty nebo plecka z divočáka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, miska čerstvých nebo mražených hříbků, sádlo, sůl, kmín, drcené pepře, 2 kuličky jalovce, 2 kuličky nového koření. 2 bobkové listy, lžíce mouky, vývar nebo voda na podlití.


Divočák na hříbkách krok za krokem:

  1. Maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme, česnek hodně nadrobno. 
  2. Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme, mražené necháme povolit.
  3. Cibuli a česnek necháme zesklovatět na sádle, přidáme maso, osolíme, okořeníme, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou.
  4. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni za občasného míchání téměř do měkka. Poté přidáme houby a dusíme ještě 15 minut. 
  5. Divočák na hříbkách se podává s rýží, případně s knedlíky.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: