Divočák na hříbkách s bílou a černou rýží, foto med |
Maso z divočáka je skvělé a zdravé. Když ho připravíme na hříbkách, povýšíme ho o další level. Lze podávat i jako slavnostní pokrm.
Ingredience pro recept Divočák na hříbkách:
500 g kýty nebo plecka z divočáka, 1 cibule, 3 stroužky česneku, miska čerstvých nebo mražených hříbků, sádlo, sůl, kmín, drcené pepře, 2 kuličky jalovce, 2 kuličky nového koření. 2 bobkové listy, lžíce mouky, vývar nebo voda na podlití.
Divočák na hříbkách krok za krokem:
- Maso odblaníme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme, česnek hodně nadrobno.
- Čerstvé hřiby očistíme a nakrájíme, mražené necháme povolit.
- Cibuli a česnek necháme zesklovatět na sádle, přidáme maso, osolíme, okořeníme, zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou.
- Dusíme pod pokličkou na mírném ohni za občasného míchání téměř do měkka. Poté přidáme houby a dusíme ještě 15 minut.
- Divočák na hříbkách se podává s rýží, případně s knedlíky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat