sobota 25. září 2021

Bavorské vdolečky pečené

 

Bavorské vdolečky pečené, foto med

Bavorské vdolečky pečené v troubě jsou jemné, vláčné a strašně dobré. Můžeme je podávat i jako hlavní sladké jídlo po polévce, nebo k večeři, a k nim uvařit třeba bílou kávu nebo kakao.

Ingredience pro recept Bavorské vdolečky pečené:

Těsto: 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 42 g kvasnic, 50 g másla nebo hery, 1 lžíce cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, posle chuti rum.

Na potření: švestková povidla, 125 g tučného tvarohu ve vaničce, lžíce cukru.


Bavorské vdolečky pečené krok za krokem:

Upečené bavorské vdolečky

  1. Z vlažného mléka, rozdrobených kvasnic a cukru si připravíme kvásek, který necháme vzejít. 
  2. Prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, kvásek, zchladlé rozehřáté máslo a rum.
  3. Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout v teple.
  4. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, vyválíme asi 1,5 centimetru vysokou placku a vykrajovacím kolečkem (nebo sklenicí) vykrájíme kolečka.
  5. Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Necháme je kynout 20 minut a poté plech vložíme do trouby zahřáté na 180 °C.
  6. Upečené vdolečky potřeme rozpuštěným máslem. 
  7. Tvaroh umícháme s cukrem dohladka, krém, bude-li hustý, trochu zředíme mlékem.
  8. 8. Poté vdolky potřeme povidly a krémovým tvarohem. Na rozdíl od pečených koblih, které mají náplň uvnitř. 
  9. Bavorské vdolečky pečené podáváme teplé i studené, jak kdo má rád.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: