Bavorské vdolečky pečené, foto med |
Bavorské vdolečky pečené v troubě jsou jemné, vláčné a strašně dobré. Můžeme je podávat i jako hlavní sladké jídlo po polévce, nebo k večeři, a k nim uvařit třeba bílou kávu nebo kakao.
Ingredience pro recept Bavorské vdolečky pečené:
Těsto: 500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 42 g kvasnic, 50 g másla nebo hery, 1 lžíce cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 1 vejce, posle chuti rum.Na potření: švestková povidla, 125 g tučného tvarohu ve vaničce, lžíce cukru.
Bavorské vdolečky pečené krok za krokem:
Upečené bavorské vdolečky |
- Z vlažného mléka, rozdrobených kvasnic a cukru si připravíme kvásek, který necháme vzejít.
- Prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, kvásek, zchladlé rozehřáté máslo a rum.
- Vypracujeme hladké těsto, zakryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout v teple.
- Těsto vyklopíme na pomoučněný vál, vyválíme asi 1,5 centimetru vysokou placku a vykrajovacím kolečkem (nebo sklenicí) vykrájíme kolečka.
- Kolečka klademe na plech vyložený papírem na pečení. Necháme je kynout 20 minut a poté plech vložíme do trouby zahřáté na 180 °C.
- Upečené vdolečky potřeme rozpuštěným máslem.
- Tvaroh umícháme s cukrem dohladka, krém, bude-li hustý, trochu zředíme mlékem.
- 8. Poté vdolky potřeme povidly a krémovým tvarohem. Na rozdíl od pečených koblih, které mají náplň uvnitř.
- Bavorské vdolečky pečené podáváme teplé i studené, jak kdo má rád.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat