![]() |
| Crème brûlée, foto med |
Crème brûlée je variace pudinku s karamelovou krustou na povrchu. Tu vyrobíme rozžhavením cukru na povrchu, a to buď flambovacím hořákem nebo flambováním alkoholem. Podáváme ho zastudena v ohnivzdorných miskách, případně ho můžeme dozdobit drobným ovocem, jako např. malinami, borůvkami apod.
Ingredience pro recept Crème brûlée:
5 žloutků, 100 g krupicového cukru, vanilková esence, 2 smetany ke šlehání. Na povrch 4 lžíce krupicového cukru.
![]() |
| Příprava Crème brûlée, foto med |
Crème brûlée krok za krokem:
- Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme vanilkovou esenci.
- Poté za stálého míchání pomalu přilejeme šlehačku.
- Směs rozdělíme do čtyř zapékacích misek, ty postavíme na pekáč, do kterého nalijeme so dvou třetin teplou vodu.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C s pečeme 45 minut. Výsledná hustota by měla být asi jako puding.
- Hotový vychladlý krém dáme na dvě hodiny do ledničky.
- Před podáváním povrch dezertu v každé misce posypeme lžící cukru a žíháme buď flambovacím hořákem nebo zapáleným alkoholem tak, aby se cukr roztavil do karamelu.
- Crème brûlée ihned podáváme. Můžeme ho dozdobit drobným ovocem, třeba malinami, případně i kopečkem šlehačky.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:
Okomentovat