![]() |
| Dýňové pizza koláčky, foto med |
Na zdravou večeři nebo rychlé pohoštění návštěvy připravíme pizza koláčky z dýně. Nejlepší bude Hokkaidó, kterou nemusíme loupat, ale vhodné jsou všechny jedlé druhy.
Ingredience pro recept Dýňové pizza koláčky:
Těsto: 500 g dýně, 50 ml mléka, 500-550 d hladké mouky (nejlépe špaldové), 1 vejce, 150 g zakysané smetany, 2 lžičky prášku do pečiva, sůl, pepř, olej (nejlépe olivový).
Na obložení: rajčatový protlak, plátky šunky, rajčat, popř. další zeleniny, strouhaný sýr, čerstvé či sušené bylinky – oregano, bazalka, tymián apod.
![]() |
| Před pečením, foto med |
Dýňové pizza koláčky krok za krokem:
- 1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme dužinu se semínky, odřízneme stopku a pokud nemáme Hokkaidó, oloupeme ji.
- 2. Očištěnou dýni nakrájíme na asi centimetrové plátky a na plechu vyloženém papírem na pečení upečeme v předehřáté troubě do měkka (asi 15 minut).
- 3. Upečenou dýni s mlékem rozmixujeme dohladka.
- 4. Přidáme vejce a zakysanou smetanu, osolíme, opepříme a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
- 5. Vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Rozkrájíme ho na asi 10 stejných kousků a vytvarujeme z nich koláčky s vyšším okrajem.
- 6. Každý koláček potřeme rajským protlakem a poklademe podle chuti šunkou nebo salámem, plátky rajčat, popř. olivy. Přidáme zelené nebo sušené koření a zasypeme strouhaným sýrem.
- 7. Mini pizzy klademe na papír na pečení na plechu, okraje potřeme olivovým olejem a v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme (asi 20 minut).
- 8. Dýňové pizza koláčky podáváme horké, ale chutné budou i studené.
Dobrou chuť!


Žádné komentáře:
Okomentovat