Na grilovaný steak se nejlépe hodí krkovička, použít ale můžeme i marinované plecko nebo kýtu.
Ingredience pro recept Grilovaný steak se zeleninou:
Plátky krkovice, kýty nebo kotlety, sůl, žampiony
Marináda: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička vinného octa, 1 lžička thajské omáčky, 1 lžička francouzské hořčice, ½ lžičky kari, špetka chilli, ½ lžičky drcených pepřů, sůl.
Zelenina: cuketa, bílá ředkev, paprika a další podle výběru, směs koření na grilovanou zeleninu.
Grilovaný steak se zeleninou krok za krokem:
1. Plátky masa naklepeme a osolíme.
2. Z uvedených přísad vyrobíme marinádu, kterou plátky masa potřeme. Naskládáme je na sebe do misky a lijeme do ní i zbytek marinády. Odložíme do chladu alespoň na hodinu,
3. Zeleninu a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky.
4. Osolíme je a okořeníme grilovacím kořením.
5. Rozpálíme grilovaní pánev nebo gril a na horký klademe plátky masa a kousky zeleniny. Grilujeme po obou stranách.
6. Jako přílohu podáváme chléb nebo vařené fazolové lusky či brambor.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat