čtvrtek 16. června 2011

Grilovaný steak se zeleninou


Na grilovaný steak se nejlépe hodí krkovička, použít ale můžeme i marinované plecko nebo kýtu.


Ingredience pro recept Grilovaný steak se zeleninou:

Plátky krkovice, kýty nebo kotlety, sůl, žampiony

Marináda: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička vinného octa, 1 lžička thajské omáčky, 1 lžička francouzské hořčice, ½ lžičky kari, špetka chilli, ½ lžičky drcených pepřů, sůl.

Zelenina: cuketa, bílá ředkev, paprika a další podle výběru, směs koření na grilovanou zeleninu.

Grilovaný steak se zeleninou krok za krokem:

1. Plátky masa naklepeme a osolíme.

2. Z uvedených přísad vyrobíme marinádu, kterou plátky masa potřeme. Naskládáme je na sebe do misky a lijeme do ní i zbytek marinády. Odložíme do chladu alespoň na hodinu,

3. Zeleninu a žampiony očistíme a pokrájíme na menší kousky.

4. Osolíme je a okořeníme grilovacím kořením.

5. Rozpálíme grilovaní pánev nebo gril a na horký klademe plátky masa a kousky zeleniny. Grilujeme po obou stranách.

6. Jako přílohu podáváme chléb nebo vařené fazolové lusky či brambor.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: