Pórková smetanová polévka doplněná kousky klobásy tvoří samostatné jídlo. Přikusovat k ní můžeme bramborové placky.
Ingredience pro recept Pórková polévka s klobásou:
1,5 l vody nebo vývaru, 2-3 (podle velikosti) póry, 1 noha klobásy, 3 brambory, sůl, kmín, smetana, lžíce hladké mouky.
Pórková polévka s klobásou krok za krokem:
1. Oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostky. Očistíme pór a nakrájíme na kolečka (i s celou natí).
2. Brambory i pór dáme vařit do osolené vody se špetkou kmínu. Vaříme do měkka.
3. V smetaně rozmícháme mouku (není nutná) a vlijeme ji do polévky.
4. Současně přidáme na kolečka nakrájenou klobásu.
5. Pórkovou polévku s klobásou necháme krátce povařit a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat