neděle 5. června 2011

Pórková polévka s klobásou


Pórková smetanová polévka doplněná kousky klobásy tvoří samostatné jídlo. Přikusovat k ní můžeme bramborové placky.


Ingredience pro recept Pórková polévka s klobásou:

1,5 l vody nebo vývaru, 2-3 (podle velikosti) póry, 1 noha klobásy, 3 brambory, sůl, kmín, smetana, lžíce hladké mouky.

Pórková polévka s klobásou krok za krokem:

1. Oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostky. Očistíme pór a nakrájíme na kolečka (i s celou natí).

2. Brambory i pór dáme vařit do osolené vody se špetkou kmínu.  Vaříme do měkka.

3. V smetaně rozmícháme mouku (není nutná) a vlijeme ji do polévky.

4. Současně přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. 

5. Pórkovou polévku s klobásou necháme krátce povařit a podáváme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: