úterý 7. června 2011

Krkovice pečená v mrkvi a pórku s novým bramborem


Vepřové maso je velmi vhodné k pečení. Krkovici můžeme upéct s pórem a mrkví a okořenit tymiánem.


Ingredience pro recept Krkovice pečená v mrkvi a pórku s novým bramborem:

Vepřové maso vcelku - krkovice, pečeně nebo kýta, olej, kousek másla, 2-3 mrkve, 1 pór, sůl. kmín, tymián. Příloha nové brambory.

Krkovice pečená v mrkvi a pórku s novým bramborem krok za krokem:

1. Maso očistíme, ze všech stran osolíme a nakmínujeme. Do pekáče nalijeme trochu oleje a maso nejprve ze všech stran opečeme - necháme zatáhnout.

2. Očistíme mrkev a pór a nakrájíme je na kolečka. Přidáme do pekáče k masu, ochutíme tymiánem. Podlijeme a pod pokličkou pečeme do poloměkka.

3. Oškrábeme nebo jen vydrhneme kartáčkem nové brambory a uvaříme je v osolené vodě s kmínem.

4. Poloměkké maso obrátíme a již odklopené dopečeme. Podle potřeby podléváme. 

5. Nakonec šťávu z masa a zeleninu vylepšíme trochou másla. Podáváme s bramborami.

Dobrou chuť! 

Žádné komentáře: