Pikantní vepřová játra restovaná na cibuli a paprice a podlitá bílým vínem jsou skvělým předkrmem nebo večeří.
Ingredience pro recept vepřová játra na víně:
500 g vepřových jater, 1 cibule, 1 paprikový lusk, solamyl nebo naturamyl, steakové nebo barevné drcené pepře, sůl, olej, 100 – 150 ml bílého vína.
Vepřová játra na víně krok za krokem:
1. Vepřová játra opláchneme, osušíme a vykrájíme z nich kanálky.
2. Nakrájíme je na asi centimetrové plátky, které okořeníme steakovými pepři. Nesolíme, aby neztvrdla.
3. Oloupeme na nadrobno nakrájíme cibuli, omyjeme a na proužky nakrájíme papriku.
4. Játra obalíme v solamylu a vložíme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dokřupava.
5. Když je obrátíme na druhou stranu, přidáme cibuli a po chvíli papriku.
6. Když zelenina změkne a je trochu opečená, osolíme játra a podlijeme je vínem. Necháme přejít varem.
7. Vepřová játra na víně podáváme s dušenou rýží nebo s hranolky či americkým bramborem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat