pondělí 13. února 2012

Zabíjačková polévka prdelačka


Jestliže nemáme šanci vykrmit si prasátko a pochutnat si na zabíjačkové polévce, které se vaří ze zachycené krve, koření a krup, můžeme si celkem úspěšně uvařit prdelačku, jak se této polévce říká, falešnou. Stačí zajít k řezníkovi a koupit si jelito.


Ingredience na recept Zabíjačková polévka prdelačka:


Jelito, půl šálku ječných krup, vývar nebo vodu s masoxem, cibule, lžíce sádla, pepř, sůl, česnek, majoránka.

Zabíjačková polévka prdelačka krok za krokem:

1. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpuštěném sádle.

2.Jelito podélně nařízneme, stáhneme z něj střívko a obsah rozmačkáme na sádle.

3. Do jiného hrnce dáme vařit půl šálku krup, které nejprve propláchneme. Přidáme 2 šálky vody, špetku soli a pod pokličkou na mírném plameni uvaříme.

4. Opečenou jelitovou směs zalijeme horkým vývarem nebo vodou s půlkou masoxu a vaříme.

5. Přidáme měkké uvařené kroupy, dochutíme pepřem, česnekem a majoránkou. Můžeme ozdobit cibulovou natí nebo tence nakrájeným listem pórku.

6. Zabíjačkovou polévku prdelačku podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: