Koňské maso je v mnoha státech považováno za delikatesu, je šťavnaté, křehké, dietní a je levnější než hovězí. Nejchutnější je koňská svíčková a roštěnec.
Ingredience pro recept Koňské roštěnky:
Plátky koňské roštěné podle počtu strávníků, cibule, olej nebo sádlo, lžíce hladké mouky, sůl.
Marináda: olej, worcester, víno, hořčice, drcené barevné pepře, mletý kmín, utřený česnek.
Koňské roštěnky krok za krokem:
1.Plátky masa na několika místech po obvodu nařízneme a naklepeme a osolíme.
2. Z výše uvedených ingrediencí namícháme marinádu, kterou potřeme plátky po obou stranách, naskládáme je na sebe, zakryjeme a necháme několik hodin (možno i dnů) odležet v lednici.
3. Rozehřejeme omastek a plátky masa po obou stranách opečeme. Odložíme na teplé místo.
4. Očistíme a nakrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku z masa. Když zrůžoví, posypeme ji moukou a uděláme cibulovou jíšku. Zalijeme ji horkou vodou nebo vývarem a povaříme.
5. Do omáčky vložíme maso a prohřejeme ho.
6. Koňské roštěnky podáváme s rýží nebo bramborem nebo hranolky.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat