sobota 13. dubna 2013

Koňské roštěnky


Koňské maso je v mnoha státech považováno za delikatesu, je  šťavnaté, křehké, dietní a je levnější než hovězí. Nejchutnější je koňská svíčková a roštěnec.


Ingredience pro recept Koňské roštěnky:

Plátky koňské roštěné podle počtu strávníků, cibule, olej nebo sádlo, lžíce hladké mouky, sůl.
Marináda: olej, worcester, víno, hořčice, drcené barevné pepře, mletý kmín, utřený česnek.

Koňské roštěnky krok za krokem:

1.Plátky masa na několika místech po obvodu nařízneme a naklepeme a osolíme.

2. Z výše uvedených ingrediencí namícháme marinádu, kterou potřeme plátky po obou stranách, naskládáme je na sebe, zakryjeme a necháme několik hodin (možno i dnů) odležet v lednici.

3. Rozehřejeme omastek a plátky masa  po obou stranách opečeme. Odložíme na teplé místo.

4. Očistíme a nakrájíme cibuli a osmažíme ji na výpeku z masa. Když zrůžoví, posypeme ji moukou a uděláme cibulovou jíšku. Zalijeme ji horkou vodou nebo vývarem a povaříme.

5. Do omáčky vložíme maso a prohřejeme ho.

6. Koňské roštěnky podáváme s rýží nebo bramborem nebo hranolky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: