pátek 19. dubna 2013

Domácí mini indiánky

Domácí mini indiánky, foto med

Indiánky jsou zákusky, které děláme ze zbylých bílků. Jsou rychle hotové a nepečou se.

Ingredience pro recept Domácí malé indiánky:

3 bílky, 210 g moučkového cukru, 2-3 lžíce hladké jahodové marmelády nebo rosolu, kulaté piškoty, čokoládová poleva


Příprava mini indiánků, foto med

Domácí malé indiánky krok za krokem:

Ve vodní lázni vyšleháme bílky do tuhého a teplého sněhu.
Přesejeme moučkový cukr, aby v něm nebyly hrudky a po částech vmícháme do zahřátého sněhu. Nakonec přidáme hladkou marmeládu.
Hmotu naplníme do cukrářské zdobičky a nastříkáme ji na piškoty, které rozložíme na tácek.
V této podobě dáme zákusky ztuhnout nejméně na tři hodiny do ledničky.
Rozpustíme si čokoládovou polevu, do které indiánky namáčíme, anebo je polevou pocákáme. Opět necháme vychladit.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: