Domácí mini indiánky, foto med |
Indiánky jsou zákusky, které děláme ze zbylých bílků. Jsou rychle hotové a nepečou se.
Ingredience pro recept Domácí malé indiánky:
3 bílky, 210 g moučkového cukru, 2-3 lžíce hladké jahodové marmelády nebo rosolu, kulaté piškoty, čokoládová polevaPříprava mini indiánků, foto med |
Domácí malé indiánky krok za krokem:
Ve vodní lázni vyšleháme bílky do tuhého a teplého sněhu.Přesejeme moučkový cukr, aby v něm nebyly hrudky a po částech vmícháme do zahřátého sněhu. Nakonec přidáme hladkou marmeládu.
Hmotu naplníme do cukrářské zdobičky a nastříkáme ji na piškoty, které rozložíme na tácek.
V této podobě dáme zákusky ztuhnout nejméně na tři hodiny do ledničky.
Rozpustíme si čokoládovou polevu, do které indiánky namáčíme, anebo je polevou pocákáme. Opět necháme vychladit.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat