středa 10. dubna 2013

Polévka z uzených kostí



Jestliže nám zbudou kosti z uzeného masa, nebo si koupíme uzená žebra, můžeme si z nich připravit chutnou polévku.

Ingredience pro recept Polévka z uzených kostí:

Kosti z uzeného masa, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, hrst mraženého (nebo čerstvého) hrášku, kousek pórku, zelená petrželka, pepř, bobkový list, 3 kuličky nového koření, sůl.
Noky: vejce, dětská krupička, lžička majoránky, sůl.

Polévka z uzených kostí krok za krokem:

1. Opláchnuté kosti vložíme do studené vody, přidáme koření a vaříme na malém žáru asi 20 minut. Je-li kostí málo, dochutíme polévku bujonem nebo masoxem.

2.Očistíme o opláchneme zeleninu a nakrájíme ji na kousky a vložíme do polévky. Vaříme dalších 20 minut.

3. Kosti vyjmeme, maso z nich obereme a vrátíme do polévky.

4. Vejce smícháme s dětskou krupičkou, solí a majoránkou do konzistence těsta. Kávovou lžičkou odkrajujeme noky, které vkládáme do horké polévky. Aby se na lžičku nelepily, pokaždé ji namočíme do horké polévky.

5. Jakmile noky vyplavou, polévka je hotová. Odstavíme ji z plotny a dochutíme pokrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou. Kdo má rád přidá i utřený česnek.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: