Zralé šípky si můžeme přinést z podzimní procházky. Šípková polévka nás svou nezaměnitelnou chutí odmění za trochu práce.
Ingredience pro recept Podzimní šípková polévka:
250 g šípků, 800 ml vody, 150 ml vína, kousek másla a hladké mouky na jíšku, 1 PL cukru, sůl, 2 starší housky nebo rohlíky.
Podzimní šípková polévka krok za krokem:
1. Šípky podélně přeřízneme, vydloubeme semínka, odstraníme stopku a bubáka a propláchneme.
2. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji a přidáme šípky. Vaříme doměkka asi půl hodiny.
3. Rozmixujeme nebo propasírujeme sítem.
4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do polévky a povaříme.
5. Podle chuti přidáme sůl, cukr a
Přidáme šípkový protlak, krátce povaříme, ochutíme solí, cukrem a nakonec vlijeme víno.
6. Pečivo nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme na oleji (na másle jsou chutnější).
7. Polévku a smaženou housku podáváme zvlášť, aby se příliš nerozmáčela.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat