Čokoládové muffiny, foto med |
Vláčné muffiny s kousky měkké čokolády jsou tou pravou pochoutkou pro všechny možné příležitosti.
Ingredience pro recept Čokoládové muffiny:
125 g změklého másla nebo Hery, 3 PL jogurtu, 100 g moučkového cukru + vanilkový cukr, špetka soli, 2 vejce, 150 g polohrubé mouky, 1 KL prášku do pečiva, 100 g čokolády na vaření, 2 PL kakaa, forma na muffiny nebo papírové košíčkyČokoládové muffiny krok za krokem:
- Změklý tuk utřeme v míse s cukrem a solí do pěny.
- Postupně přidáme vejce a jogurt.
- Mouku prosejeme, smícháme s kypřicím práškem a kakaem a přidáme do mísy.
- Všechno vyšleháme nejlépe elektrickými metlami dohladka.
- Čokoládu nalámeme na malé kousky a vmícháme do těsta. Trochu si necháme na posypání.
- Formu nebo košíčky (dáme 2-3 do sebe) naplníme do 2/3 výšky košíčku/formy, neboť muffiny hodně nabydou. Navrch je posypeme zbytky rozdrobené čokolády.
- Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Provedeme zkoušku špejlí – těsto se na ni nesmí lepit, jinak musíme ještě dopéct.
Žádné komentáře:
Okomentovat