sobota 13. září 2014

Jemná smetanová polévka z pýchavek

Jemná smetanová polévka z pýchavek, foto med

Mladé pýchavky jsou velmi chutné, ale poněkud přehlížené houby. Zkuste si jich nasbírat dvě hrsti a připravit si z nich vynikající polévku.

Ingredience pro recept Jemná smetanová polévka z pýchavek:

2 hrsti mladých pýchavek, 2 brambory, sůl, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 PL másla, 1 PL hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, na dochucení Podravka nebo podobné koření.

Jemná smetanová polévka z pýchavek krok za krokem:


Pýchavky, foto med
  1. Pýchavky stačí omýt pod tekoucí vodou, anebo je oloupeme a nakrájíme je na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme pýchavky, osolíme a podusíme je.
  3. Když se vydusí šťáva, zaprášíme pýchavky moukou a zalijeme asi tři čtvrtě litrem vroucí vody. Přidáme nové kožení a bobkový list a zvolna vaříme.
  4. Oškrábané brambory nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do polévky. Přidáme podle chuti Podravku.
  5. Jakmile jsou brambory měkké, vlijeme smetanu a již necháme jen prohřát a dál nevaříme.
  6. Jemnou smetanovou polévku z pýchavek můžeme na talíři dozdobit snítkou petrželky nebo pažitkou a podáváme.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: