|
Jemná smetanová polévka z pýchavek, foto med |
Mladé pýchavky jsou velmi chutné, ale poněkud přehlížené houby. Zkuste si jich nasbírat dvě hrsti a připravit si z nich vynikající polévku.
Ingredience pro recept Jemná smetanová polévka z pýchavek:
2 hrsti mladých pýchavek, 2 brambory, sůl, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 1 PL másla, 1 PL hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, na dochucení Podravka nebo podobné koření.
Jemná smetanová polévka z pýchavek krok za krokem:
|
Pýchavky, foto med |
- Pýchavky stačí omýt pod tekoucí vodou, anebo je oloupeme a nakrájíme je na menší kousky.
- V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme pýchavky, osolíme a podusíme je.
- Když se vydusí šťáva, zaprášíme pýchavky moukou a zalijeme asi tři čtvrtě litrem vroucí vody. Přidáme nové kožení a bobkový list a zvolna vaříme.
- Oškrábané brambory nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do polévky. Přidáme podle chuti Podravku.
- Jakmile jsou brambory měkké, vlijeme smetanu a již necháme jen prohřát a dál nevaříme.
- Jemnou smetanovou polévku z pýchavek můžeme na talíři dozdobit snítkou petrželky nebo pažitkou a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat