Zapečená pohanka s hříbky, foto med |
Pohanka patří k surovinám zdravé výživy, která neobsahuje lepek. Zato má množství rutinu, který je prospěšný pro naše cévy. V zimě navíc prohřívá náš organismus.
Ingredience pro recept Zapečená pohanka s hříbky:
Hřiby, foto med |
250 d pohanky, 250 g čerstvých nebo zmrazených či jinak konzervovaných hříbků (lze i jiné druhy), 1 cibule, malá konzerva sterilovaného nebo šálek mraženého hrášku, olej, sůl, pepř, kmín, stroužek česneku, zelené koření jako petržel, pažitka, tymián, majoránka apod., kousek sýra typu eidam.
Zapečená pohanka s hříbky krok za krokem:
- V osolené vodě uvaříme pohanku a pod pokličkou necháme odpočinout.
- Oloupeme a nakrájíme cibuli, očistíme a nakrájíme hřiby.
- Cibuli necháme na pánvi s omastkem zesklovatět, pak přidáme houby, které osolíme, okořeníme a necháme vydusit.
- Obsah pánve smícháme s pohankou, hráškem, utřeným česnekem a nadrobno nasekaným zeleným kořením.
- Hmotu vložíme do vymaštěného pekáče nebo zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
- Zapečenou pohanku s hříbky podáváme jako hlavní chod, nejlépe se zeleninovým salátem, například z červené řepy ZDE nebo rajčatovým ZDE.
Žádné komentáře:
Okomentovat