úterý 30. září 2014

Zapečená pohanka s hříbky

Zapečená pohanka s hříbky, foto med

Pohanka patří k surovinám zdravé výživy, která neobsahuje lepek. Zato má množství rutinu, který je prospěšný pro naše cévy. V zimě navíc prohřívá náš organismus. 

Ingredience pro recept Zapečená pohanka s hříbky:

Hřiby, foto med

250 d pohanky, 250 g čerstvých nebo zmrazených či jinak konzervovaných hříbků (lze i jiné druhy), 1 cibule, malá konzerva sterilovaného nebo šálek mraženého hrášku, olej, sůl, pepř, kmín, stroužek česneku, zelené koření jako petržel, pažitka, tymián, majoránka apod., kousek sýra typu eidam.

Zapečená pohanka s hříbky krok za krokem:

  1. V osolené vodě uvaříme pohanku a pod pokličkou necháme odpočinout.
  2. Oloupeme a nakrájíme cibuli, očistíme a nakrájíme hřiby.
  3. Cibuli necháme na pánvi s omastkem zesklovatět, pak přidáme houby, které osolíme, okořeníme a necháme vydusit.
  4. Obsah pánve smícháme s pohankou, hráškem, utřeným česnekem a nadrobno nasekaným zeleným kořením.
  5. Hmotu vložíme do vymaštěného pekáče nebo zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem.
  6. Pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
  7. Zapečenou pohanku s hříbky podáváme jako hlavní chod, nejlépe se zeleninovým salátem, například z červené řepy ZDE nebo rajčatovým ZDE.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: