Dýňová polévka s praženými semínky, foto med |
Dýňovou krémovou polévku připravujeme nejlépe z dýně Hokkaidó, kterou vaříme i se slupkou, dýní máslovou, již oloupeme, jakož i jiné druhy dýní. Semínka z dýně vybereme a opražíme - zajímavě polévku dochutí.
Ingredience pro recept Dýňová polévka s praženými semínky:
1 kg dýně Hokkaidó nebo máslové dýně, 1-3 stroužky česneku, sůl, pepř, olej, 250 ml smetany na vaření, pražený dýňová semínka.Dýňová polévka s praženými semínky krok za krokem:
- Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, a pokud není Hokkaidó (tu vaříme i se slupkou), tak oloupeme.
- Dýni nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do asi tří čtvrtí litru vody nebo vývaru.
- Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme do měkka.
- Poté celé rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem, přidáme utřený česnek a smetanu a krátce prohřejeme.
- Na pánvi opražíme dýňová semínka, která jsme předtím propláchli pod tekoucí vodou a osušili.
- Dýňovou polévku podáváme v nahřátých talířích, do každé porce vložíme pražená semínka a máme-li, pak i několik kapek dýňového oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat