Pasta z kapií v soli, foto med |
Jestliže jsme měli větší úrodu paprik, anebo je levně nakoupili, můžeme si z nich udělat pastu se solí, kterou pak přidáváme do jídel s paprikovou chutí, třeba do guláše, Počítáme ale s tím, že je slaná - abychom pokrm nesolili.
Ingredience pro recept Pasta z kapií v soli:
1 kg červených kapií, 250 g soliPasta z kapií v soli krok za krokem:
- Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme je semeníku i žeber.
- Pokrájíme je na menší kousky a i se solí vložíme do mixéru a umixujeme.
- Paprikovou hmotu rozdělíme do malých skleniček, například od dětské výživy, a dobře je zavíčkujeme.
- Nesterilujeme, jen skleničky uložíme do chladnější místnosti nebo do sklepa.
- Pastu z kapií v soli používáme především k ochucování omáček, gulášů, polévek a podobných pokrmů, kterým dodá i pěknou barvu a chuť. Přidáváme ji vždy až na konci vaření.
Žádné komentáře:
Okomentovat