středa 8. října 2014

Pasta z kapií v soli

Pasta z kapií v soli, foto med

Jestliže jsme měli větší úrodu paprik, anebo je levně nakoupili, můžeme si z nich udělat pastu se solí, kterou pak přidáváme do jídel s paprikovou chutí, třeba do guláše, Počítáme ale s tím, že je slaná - abychom pokrm nesolili.

Ingredience pro recept Pasta z kapií v soli: 

1 kg červených kapií, 250 g soli

Pasta z kapií v soli krok za krokem:

  1. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme je semeníku i žeber.
  2. Pokrájíme je na menší kousky a i se solí vložíme do mixéru a umixujeme.
  3. Paprikovou hmotu rozdělíme do malých skleniček, například od dětské výživy, a dobře je zavíčkujeme.
  4. Nesterilujeme, jen skleničky uložíme do chladnější místnosti nebo do sklepa.
  5. Pastu z kapií v soli používáme především k ochucování omáček, gulášů, polévek a podobných pokrmů, kterým dodá i pěknou barvu a chuť. Přidáváme ji vždy až na konci vaření.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: