Enchiladas – tortilly s mletým masem, foto med |
Klasické enchiladas by se měly správně dělat z kukuřičných tortill, ale můžeme si je udělat bez problémů i z tortill pšeničných. Pikantnost tohoto původně mexického pokrmu záleží na množství ostrých přísad, které použijeme. Kromě mletého hovězího masa můžeme použít i nadrobno nakrájené drůbeží maso, nebo i fazole.
Ingredience pro recept Enchiladas – tortilly s mletým masem:
500 g mletého hovězího masa, olej, 1 cibule, 1 paprika, 2 papričky chilli, 2 lžičky sladké papriky, 1 lžička ostré papriky, kmín, 1 konzerva naložených rajčat, 1 lžíce protlaku, 4 stroužky česneku, 250 g nastrouhaného sýra.Enchiladas – tortilly s mletým masem krok za krokem:
1. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, osmahneme ji na oleji a přidáme prolisovaný česnek. Polovinu odložíme na omáčku.
2. Přidáme mleté maso a 1 nadrobno nakrájenou chilli papričku. Mícháme a restujeme, dokud maso není hotové.
3. Poté přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou papriku, sušenou sladkou i ostrou papriku, sůl, pepř, kmín, případně i oregano. Pod pokličkou dusíme do změknutí papriky.
4. Mezitím si připravíme omáčku. Na cibuli s česnekem vyklopíme konzervovaná rajčata, přidáme protlak a nakrájenou druhou chilli papričku. Osolíme a okořeníme a necháme pod pokličkou bublat, dokud se neudělá krásná omáčka.
5. Připravíme si tortilly – viz recept
6. Každou tortillu natřeme malým množstvím omáčky, na ni klademe masovou náplň, kterou posypeme trochou sýra a těsně srolujeme.
7. Srolované naplněné tortilly vložíme jednu vedle druhé do zapékací misky nebo malého pekáče.
8. Vše zalijeme omáčkou a bohatě zasypeme zbytkem strouhaného sýra.
9. Pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.
10. Enchiladas – tortily s mletým masem naservírujeme na talíře a můžeme k nim podávat zakysanou smetanu nebo jogurt, které zmírní ostrou chuť.
Dobrou chuť!
Foto a recept JAME
Žádné komentáře:
Okomentovat