Pohankové palačinky, foto med |
Ke zdravějším pokrmům patří výrobky z pohanky. Z pohankové mouky a mléka (případně i vody) připravíme nezvykle tmavé, ale chutné palačinky, které podáváme potřené džemem, nebo medem a skořicí, anebo ochuceným tvarohem.
Ingredience pro recept Pohankové palačinky:
250 g pohankové mouky, půl litru mléka (mléka napůl s vodou nebo jen vody), 2 vejce, špetka soli, špetka cukru, olej na smažení. Na potření džem nebo med a skořici, oslazený tvaroh se strouhanou citronovou kůrou, vanilkou apod. Použít můžeme i čerstvé ovoce rozmačkané s medem nebo cukrem.Pohankové palačinky krok za krokem:
- Nejlépe elektrickou metlou ušleháme mléko, mouku, vejce, sůl a cukr do hladkého řídkého těsta. Necháme asi půl hodiny odstát.
- Na vymaštěnou rozpálenou pánev nalijeme malou naběračkou těsto, které rozestřeme na tenkou placičku. Usmažíme ji po obou stranách.
- Odložíme na talíř a smažíme palačinky, dokud všechno těsto nespotřebujeme.
- Hotové palačinky potřeme vybranou náplní, srolujeme nebo přeložíme na čtvrtky a můžeme buď lehce pocukrovat nebo ozdobit kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo jogurtu.
Žádné komentáře:
Okomentovat