Popsaným způsobem si můžeme upravit i játra telecí, vepřová, případně krůtí. Hovězí se pro tuto úpravu příliš nehodí.
Ingredience pro recept Smažená jehněčí játra s novým bramborem:
asi 500 g jater, 2 vejce, mouka a strouhanka na obalování, pepř, majoránka, sůl, kmín, nové brambory, olej na snažení, kousek másla na brambory, případně tatarskou omáčku.
Smažená jehněčí játra s novým bramborem krok za krokem:
1. Játra zbavíme blány a všech žil. Nakrájíme je na silnější řízky.
2. Nové brambory oškrábeme nebo vydrhneme kartáčkem a dáme vařit do osolené vody s kmínem.
3. Plátky jater posypeme z jedné strany směsí drcených steakových pepřů, z druhé strany majoránkou. Nesolíme!
4. Obalíme nejprve v mouce, poté v rozšlehaných osolených vejcích a nakonec ve strouhance.
5. Smažíme v rozpáleném oleji. Doba smažení by neměla přesáhnout 8 minut. Teprve usmažené plátky jater osolíme.
6. Servírujeme s uvařenými bramborami s kouskem másla, můžeme je posypat pažitkou nebo petrželkou. Vhodný je i zeleninový salát.
Dobrou chuť
1 komentář:
No, na tom obrázku to vypadá obstojně, hned bych to snědl. :-)
Okomentovat