Hovězí maso ochucené česnekem potěší každého strávníka, použijeme libové maso, například hovězí zadní, roštěnec apod.
Ingredience pro recept Hovězí plátky na česneku:
Plátky z libovolného hovězího masa (nejlepší je nízký roštěnec, ale na obrázku je obyčejná kližka), 50 g slaniny, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, kmín, pepř, trochu hladké mouky, olej.
Hovězí plátky na česneku krok za krokem
2. Utřeme 1 stroužek česneku, smícháme ho s olejem a pepřem. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran a dáme je alespoň na hodinu odležet do ledničky.
3. Rozškvaříme slaninu, na ní pak mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekané zbylé stroužky česneku.
4. Přidáme plátky masa, osolíme je a pokmínujeme a z obou stran necháme maso zatáhnout.
5. Maso podlijeme malým množstvím horké vody a dusíme pod pokličkou.
6. Poloměkké plátky vyjmeme, šťávu pak vydusíme do tuku, zasypeme moukou a osmažíme za stálého míchání. Poté vzniklou jíšku zalijeme horkou vodou, rozmícháme a začneme vařit.
7. Dáme vařit rýži, těstoviny nebo noky.
8. Maso vrátíme zpět do omáčky a dusíme doměkka. Přitom maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
9. Hovězí plátky na česneku podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Dobrou chuť!
1 komentář:
Výborné
Okomentovat