neděle 18. září 2011

Květáková polévka


Květáková polévka patří k těm oblíbenějším. Zahuštěná jíškou zasytí a v zimě příjemně zahřeje.


Ingredience pro recept Květáková polévka:

1 střední květák, lžíce omastku, 2 lžíce hladké mouky, sůl, zelená petrželka, muškátový květ.

Květáková polévka krok za krokem

1.Do hrnce dáme vařit asi 1,5 l vody, kterou osolíme.

2. Umyjeme květák a rozebereme ho na menší růžice.

3. Z omastku a mouky usmažíme za stálého míchání bledou jíšku, kterou horkou vlijeme do vroucí vody a dobře rozmícháme. Kdo si netroufne na jíšku, může použít instantní.

4. Přidáme růžičky květáku a špetku muškátového květu.

5. Ke konci varu dochutíme jemně posekanou zelenou petrželkou. Můžeme podávat i se smaženými kostičkami pečiva.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: