Originální sečuánskou - správně s´čchuanskou – kuchyni nalezneme v západní části Číny. Na první ochutnání zjistíme, že pokrmy této kuchyně jsou až extrémně pálivé. Ale i přes to má tato kuchyně velké množství příznivců, kteří na ni nedají dopustit. K nejznámějším sečuánským pokrmům patří například kung-pao s burskými oříšky. V následujícím receptu můžeme bez obav hovězí zaměnit za libové vepřové nebo kuřecí maso.
Ingredience pro recept Sečuánské hovězí:
Sečuánské hovězí krok za krokem:
1.Maso nakrájíme na nudličky, smícháme s vejcem, máčeným škrobem, lžící sójové omáčky, lžící oleje a necháme odležet.
2. Namočíme do vody sušené černé houby.
3. Všechnu zeleninu omyjeme, oloupeme, očistíme, vykrájíme jádřince…
4. Všechnu zeleninu nakrájíme na nudličky – česnek a zázvor na hodně malé.
5. Rozpálíme olej (nejlépe v pánvi WOK, ale lze i na obyčejné) a zprudka restujeme naložené maso. Mícháme, aby se nudličky neslepily.
6. Přidáme zelí nebo bambusové výhonky s mrkví, cibuli, papriku, černé houby a stále promícháváme.
7. Po chvíli zmírníme žár, přidáme česnek, zázvor a chilli, kterým nešetříme.
8. Ochutíme octem, cukrem, sójovou omáčkou, wei-su (nahradit lze glutasolem) a zahustíme máčeným škrobem.
9. Nakonec můžeme přiostřit ostrým červeným olejem (nebo thajskou omáčkou).
10. Sečuánské hovězí podáváme s rýží, nejlépe basmati.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat