Losos je tak výrazná ryba, že její nejhodnější úprava je jen podušení na másle.
500 g nebo 4 plátky mrazeného nebo chlazeného růžového lososa, 1 citron, hrst petržele-kudrnky, 100 g másla, sůl, drcené barevné pepře.
Růžový losos na másle krok za krokem:
1. Zmrazeného lososa necháme trochu povolit, ale nerozmrazujeme zcela, a pokapeme ho citrónovou šťávou.
2. Na pánvi rozehřejeme máslo.
3. Filety lososa osolíme a okořeníme drcenými barevnými pepři a vložíme na pánev do rozehřátého másla.
4. Opečeme asi 5 minut po jedné straně, obrátíme je a zasypeme hrstí nadrobno nakrájené petrželky.
5. Opečeme i po straně druhé, podle tloušťky filetu 5-8 minut.
6. Růžového lososa na másle podáváme s bramborovým pyré nebo s dušenou zeleninou.
Dobrou chuť!
2 komentáře:
Wygląda to super. Pozdrawiam.
Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
Okomentovat