Recept na Hovězí vídeňský guláš se od klasického o mnoho neliší. Jen má díky rajčatovému protlaku trochu jinou chuť.
Ingredience pro recept Hovězí vídeňský guláš:
500 g hovězího masa – nejlépe kližky, 3 cibule, 80 g sádla, velká lžíce sladké papriky, lžička ostré papriky, malý rajčatový protlak, sůl, česnek, majoránka, pepř, vývar z masa nebo masoxu.
Hovězí vídeňský guláš krok za krokem:
1.Cibuli oloupeme, nakrájíme a osmažíme v kastrolu na sádle.
2. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky.
3. Cibuli stáhneme z plotny, vmícháme mleté papriky a ihned zalijeme trochou vývaru a přivedeme ho k varu
4. Přidáme pokrájené maso, rajčatový protlak, sůl a pepř. Dbáme, aby maso bylo potopené jen do poloviny.
5. Přiklopíme těsnou poklicí a pomalu, na mírném plaménku, dusíme doměkka. Maso občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
6. Hovězí vídeňský guláš již nijak nezahušťujeme. Podáváme ho s houskovým knedlíkem, rýží nebo chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat