sobota 7. dubna 2012

Šátečky s vanilkou a čokoládou


Šátečky s vanilkou a čokoládou, foto med

Šátečky s vanilkou a čokoládou jsou opravdovou lahůdkou mezi moučníky. S hotovým listovým těstem budou za chvilku.

Ingredience pro recept Šátečky s vanilkou a čokoládou:

500 g listového těsta, 300 ml mléka, 1 vanilkový puding, asi 30 g cukru, čokoláda na vaření, vejce, hrst hladké mouky.

Šátečky s vanilkou a čokoládou krok za krokem:


Příprava šátečků, foto med

  1. V mléku rozšleháme pudingový prášek a cukr a za stálého míchání uvaříme puding. Necháme ho vychladnout a aby se neutvořil příliš silný škraloup, pocukrujeme ho na povrchu.
  2. Listové těsto asi nejspíš koupíme, jeho výroba je pracnější, ale i tak ji na jiném místě později uvedeme. Pokud je mrazené, necháme ho povolit.
  3. Vál podsypeme hladkou moukou a listové těsto tence vyválíme. Máme-li tvořítko na šátečky, vykrájíme z placky odpovídající tvary. Pokud ne, nakrájíme čtverečky, které budeme naplněné překládat na trojúhelníky.
  4. Na každý kousek dáme lžičku vanilkového pudingu a malý kousek čokolády. Tvořítko sklapneme a přebytek těsta odstraníme. Čtverečky potřeme na slepovaných okrajích bílkem, aby lépe držely, spojíme protější cípy a slepované strany přitiskneme.
  5. Šátečky s vanilkou a čokoládou klademe na navoskovaný nebo vymazaný plech, potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme při vyšší teplotě (190 °C) dozlatova.
Dobrou chuť!

Žádné komentáře: