|
Makovec, foto med |
Rychlý recept, jehož složení si zapamatuje každý. Dietáři mohou v receptu místo cukru použít odpovídající množství náhražky.
Ingredience pro recept Makovec na jedničku:
1 hrnek cukru, 1 hrnek mletého máku, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 1 vejce, 1 špetka soli, vanilkový cukr, 1 lžíce rumu, 1 prášek do pečiva, Do těsta můžeme vmíchat podle chuti kousky ořechů, mandlu, rozinky, kandovanou kůru či ovoce, kousky čokolády.
Makovec na jedničku krok za krokem:
|
Těsto v pekárně, foto med |
- Pokud pečeme makovec v domácí pekárně, nejprve do ní dáme mléko, vejce a rum, teprve na ně dosypeme pevné složky. Program volíme podle konkrétní pekárny.
- Nemáme-li pekárnu, postupujeme následně: Utřeme vejce s cukrem, i vanilkovým a solí do pěny.
- Umeleme mák a nasypeme k vejci s cukrem. Postupně přidáváme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a rum.
- Těsto je již hotové, ale podle chuti do něj můžeme přidat ještě kousky ořechů, mandle, rozinky, kandovanou kůru či ovoce nebo kousky čokolády na vaření (anebo od všeho trošku).
- Směs nalijeme na vyšší vymazaný a vysypaný plech a upečeme v troubě na 180 °C.
- Makovec na jedničku naporcujeme na řezy a před podáváním ještě můžeme pocukrovat nebo natřít marmeládou.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat