pondělí 9. dubna 2012

Vepřové plátky na rajčatech


Vepřové plátky na rajčatech okořeněné čerstvou bazalkou mají jedinečnou chuť. Kdo má rád, přidá i česnek.


Ingredience pro recept Vepřové plátky na rajčatech:

4 vepřové plátky, lze i kotlety, oleje, konzerva rajčat nebo 300 g čerstvých a oloupaných a 2 lžíce protlaku, 1 cibule, 2 stroužky česneku, pepř, bobkový list, tymián, bazalka, sůl.

Vepřové plátky na rajčatech krok za krokem:

1. Maso naklepeme, nasolíme a okořeníme.

2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli, necháme ji zesklovatět na oleji a přidáme plátky masa.

3. Maso necháme po obou stranách osmahnout a pak dusíme pod pokličkou do vysmahnutí šťávy.

4. Nemáme-li konzervu, spaříme rajčata ve vroucí vodě, oloupeme je, nakrájíme na kostky a přidáme k masu, stejně tak protlak.

5. Utřeme česnek se solí a dáme k masu, osolíme, okořeníme nejlépe zeleným kořením, ale může být i sušené a dusíme.

6. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem, ale jen málo.

7. Vepřové plátky na rajčatech podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: