![]() |
Domácí šípková marmeláda, foto med Zpracování šípků, zvláště jejich čištění od semínek, je poněkud zdlouhavá práce, zejména pokud chceme získat jemnou marmeládu. Jde to i jednodušeji – semínka neodstraňujeme a budeme doufat, že se pichlavé chloupky z šípků opravdu rozvaří a neuvíznou nám v krku. Na druhou stranu můžeme šípky čistit během sledování filmu, a uteče nám to rychleji. Šípková marmeláda má zcela ojedinělou lahodnou chuť a ta zdlouhavá příprava určitě stojí za to. Používá se na vynikající šípkovou omáčku, nebo jen na chleba s máslem či na linecké cukroví. Šípky obsahují vitamín C a A, i účinné látky proti nachlazení a infekcím. Ingredience pro recept Domácí šípková marmeláda:Na každých 100 g šípkové kašoviny dáváme 50 g cukru, můžeme přidat hřebíček a citrónovou kůru.Domácí šípková marmeláda krok za krokem:
|
pondělí 10. září 2012
Domácí šípková marmeláda
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat