Domácí kakaová roláda, foto med |
Rolády z piškotového těsta jsou velmi oblíbené a není nic těžkého si je vyrobit doma.
Ingredience pro recept Domácí kakaová roláda:
Plát na ruládu: 4 vejce, 120 g moučkového cukru, 120 g polohrubé mouky, 20 g kakaového prášku, ¼ balíčku prášku do pečiva, 2 lžíce vařící vody.Krém: 300 ml mléka, čokoládový nebo kakaový puding, 125 g másla. 150 g moučkového cukru, 2-3 lžíce runu nebo rumovou tresť.
Poleva: 50 g másla, malá tabulka čokolády na vaření.
Příprava rolády, foto med |
Domácí kakaová roláda krok za krokem:
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a vroucí vodou do pěny.
- Z bílků ušleháme sníh.
- Do sněhu postupně vmícháme umíchané žloutky s cukrem, přidáme prosátou mouku s kakaem a práškem do pečiva.
- Plech vyložíme papírem na pečení a nalijeme na něj těsto. Rovnoměrně ho rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
- Po upečení poprášíme plát hladkou moukou, obrátíme ho na čistý papír na pečení a necháme ho vychladnout.
- Z mléka, lžičky cukru a pudingového prášku uvaříme puding, který za občasného míchání (aby se nevytvořil škraloup) necháme vychladnout.
- Utřeme máslo s cukrem, vmícháme vychladlý puding a rum. Elektrickými metlami to jde rychle.
- Piškotový plát potřeme krémem jen asi do dvou třetin. Poté plát pevně stáčíme s nepotřenému konci (stáčení krém vytlačí i do této části).
- Stočenou ruládu necháme ztuhnout v chladničce.
- Rozpustíme čokoládu s máslem (nevaříme) a ruládu jí polijeme. Opět necháme ztuhnout.
- Kakaovou roládu krájíme na asi centimetrové plátky.
Žádné komentáře:
Okomentovat