Malý kousek masa a více strávníků? Žádný problém - uděláme vepřové ražniči a všichni se najedí dosyta.K němu domácí tatarskou omáčku a americké brambory. |
300 g vepřového plecka nebo kýty, 100 g slaniny (nejlépe anglické), je možná i klobása nebo silnější plátek šunky či uzeného, cibule a zelenina vhodná ke grilování, např. paprika, cuketa, ředkvičky…, lžíce oleje, lžíce worcesteru, sůl, barevné pepře, kdo má rád ostré, přidá i chilli nebo feferonky…
Vepřové ražniči krok za krokem:
1. Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme ho a nakrájíme na asi třícentimetrové čtverečky. Smícháme je v misce s olejem, worcesterem, solí a kořením. Necháme v ledničce hodinku odležet.
2. Očistíme cibuli a zeleninu. Nakrájíme je na stejné kousky jako maso.
3. Na kousky nakrájíme i slaninu a další uzeninu, kterou chceme použít.
4. Použijeme buď grilovací jehly nebo špejle, které za jednom konci seřízneme do špičky, aby se nám snáze navlékalo.
5. Střídavě a těsně k sobě navlékáme maso, cibuli, slaninu, papriku, klobásu apod., dokud není špejle plná.
6. Špízy vložíme na mřížku a grilujeme 6-8 minut.
7. Vepřové ražniči podáváme v americkými bramborami, hranolky nebo jinak připravenými bramborami, domácí tatarkou a zeleninovou oblohou.
Dobrou chuť!
1 komentář:
ojojojojooooj, toto vyzerá super, my mäsožravci špízi proste milujeme :)))
Okomentovat