Domácí čokoládová zmrzlina, foto med |
Zmrzlinu nemusíme jíst pouze v letních vedrech, je i oblíbeným dezertem pro sváteční chvíle. A vyrobíme-li si domácí, určitě do ní dáme samé dobré přísady a tak si ji připravíme tak, aby nám maximálně chutnala. Zmrzlinový strojek vše jistí, ale pokud ho nemáme, nevadí, jde to i bez něj.
Ingredience pro recept Domácí čokoládová zmrzlina:
Tabulku čokolády, nejlépe 70%, ale může být i na vaření (asi 100 g), hrnek mléka, vrchovatá lžíce kakaa, 2 lžíce cukru (dobrý je třtinový) anebo medu, kelímek smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 lžíce rumu, na ozdobu posekané oříšky nebo mandle.Domácí čokoládová zmrzlina krok za krokem:
- V trošce horkého mléka svaříme kakaový prášek a rozmícháme dohladka, dolijeme zbytek mléka a vložíme rozlámanou čokoládu. Již nevaříme.
- Přidáme cukr a mícháme, dokud se čokoláda a cukr nerozpustí. Necháme vychladnout, pak vmícháme rum.
- Smetanu se ztužovačem šlehačky vyšleháme.
- Do tuhé šlehačky po částech za stálého míchání přidáváme čokoládové mléko.
- Zmrzlinu nalijeme do vhodné uzavíratelné nádoby a dáme zmrazit do mrazničky. Občas promícháváme.
- Domácí čokoládová zmrzlina je hotová přibližně za šest hodin. Podáváme ji s posekanými oříšky, případně i šlehačkou nebo karamelovou polevou aj.
Žádné komentáře:
Okomentovat