Excelentní pokrm představují zapečené kotlety ve smetanových bramborách kořeněných rozmarýnem.
Ingredience pro recept Zapečené kotlety ve smetanových bramborách:
4 vykostěné kotlety, 8 větších brambor, 1 cibule, sůl, pepř, rozmarýn, olej, 250 ml smetany na šlehání, 2 vejce, 100 g strouhaného sýra typu eidam, zelená petrželka.
Zapečené kotlety ve smetanových bramborách krok za krokem:
1. Vykostěné kotlety naklepeme, opepříme a osolíme.
2. Brambory oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm silné).
3. Očistíme a nakrájíme cibuli na kroužky. Vymastíme zapékací misku nebo pekáč a na dno rozmístíme kroužky cibule.
4. Smetanu smícháme s vejci. V této smetaně namáčíme plátky brambor a klademe je jeden vedle druhého na cibuli. Tuto vrstvu pak posolíme a jemně okořeníme rozmarýnem.
5. Nyní na vrstvu brambor poklademe kotlety. Posypeme je nasekanou zelenou petrželkou.
6. Další vrstvou jsou opět brambory namáčené ve smetaně s vejci. Posolíme, jemně okořeníme rozmarýnem.
7. Do zbytku smetany s vejci vmícháme strouhaný sýr a hmotu rozetřeme po povrchu brambor.
8. Vložíme do trouby rozehřáté na asi 170 °C a pečeme přibližně hodinu.
9. Zapečené kotlety ve smetanových bramborách rozdělíme na čtyři porce tak, aby v každé byla jedna kotleta. Podáváme se zeleninovým salátem nebo s kompotem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat