|
Dušené červené hlávkové zelí, foto med |
Dušené červené hlávkové zelí se skvěle hodí k pečenému masu, nejlépe ke kachně nebo huse, ale i k vepřové pečeni, smaženému vepřovému nebo pro vegany k smaženému tofu. Jako příloha jsou vhodné všechny druhy knedlíků.
Ingredience pro recept Dušené červené hlávkové zelí:
½ hlávky červeného zelí, 1 cibule, 1 jablko, kousek špeku nebo olej, vinný ocet, sůl, kmín, pepř, cukr.
Dušené červené hlávkové zelí krok za krokem:
|
Zelí, foto med |
- Očistíme zelí, rozkrojíme a každou čtvrtku ostrým nožem nakrouháme až ke košťálu.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko zbavené jaderníku nastrouháme nahrubo.
- Slaninu necháme trochu vyškvařit (nebo použijeme olej) a přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět.
- Přidáme nakrouhané zelí, osolíme, okořeníme, trochu podlijeme a na mírném plamenu za občasného míchání dusíme pod pokličkou.
- Když je zelí téměř měkké, přidáme nastrouhané jablko, dochutíme vinným octem a cukrem, necháme přejít varem a podáváme.
- Dušené červené hlávkové zelí se hodí k pečené drůbeži nebo vepřovému masu a houskovým, karlovarským, bramborovým nebo chlupatým knedlíkům.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat